Кількість
|
Вартість
|
||
|
БЕТАЇН - це амінокислота, також відома як триметилгліцин (TMG). Він є похідним гліцину, який є найпростішою білковою амінокислотою. ТМГ вперше був виділений в 19 столітті з цукрових буряків (Beta vulgaris - Beta - латинська родова назва буряків). Звідси його загальна назва бетаїн, яка з часом стала описувати весь клас сполук цього типу, а сам ТМГ виділявся як гліцинбетаїн.
Завдання бетаїну та його виникнення:
Його найважливіше завдання полягає в підтримці правильного метаболізму гомоцистеїну. Сприятливий ефект настає при вживанні 1,5 г бетаїну в день.
ТМГ (безводний бетаїн) може вироблятися в організмі людини в обмежених кількостях, але щоб поповнити його запас, добре вибирати правильні продукти. Багатим джерелом триметилгліцину є в основному ягоди годжі, пшеничні висівки і паростки, сирий і консервований буряк, шпинат, а також морепродукти - креветки і мідії.
Пепсин і його роль:
Пепсин - активна форма пепсиногену, ферменту, що виділяється залозистими клітинами (головними клітинами) шлунка. Пепсин входить до складу шлункового соку. Пепсиноген перетворюється на пепсин під дією кислотного вмісту шлунка.